Festivals en evenementen


Nederland is wereldwijd koploper als het gaat om het organiseren van (corporate) evenementen en (culturele) festivals. Jaarlijks genieten miljoenen mensen in de openlucht van muziek, eten, entertainment en cultuur. In de  mini-maatschappij ,wat een evenement in feite voor korte tijd is, wordt een groot publiek bereikt. Een podium dat bij uitstek kan worden ingezet voor het realiseren van een betere wereld. Een uitgelezen plaats om duurzame innovaties te demonstreren en te toetsen.

Green Stages adviseert op de diverse thema’s om een evenement of festival te verduurzamen zoals energie, water, afval, catering, mobiliteit en local impact.

Daarnaast heeft Green Stages kennis van de meeste keurmerken die een evenement aantoonbaar duurzaam maakt zoals Future Proof Festival, Barometer Duurzame Evenementen, A Greener Event Award en Green Key Evenementen. Green Stages begeleidt festivals naar eén van deze certificaten.

Desgewenst kan Green Stages ook een duurzaamheidscoördinator leveren om uw evenement aantoonbaar duurzaam te maken.

Naast het nemen van uw maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarmee het verkrijgen van een verbeterd imago, leveren duurzame maatregelen steeds vaker ook kostenbesparingen op!

DGTL geeft het goede voorbeeld

1 april 2018

Het DGTL festival, gehouden op het NDSM terrein te Amsterdam, geeft het goed voorbeeld als het gaat om een aantoonbaar duurzaam festival.

Meer lezen

Green Events Innovation Conference

6 maart 2018

In Londen vond de jaarlijkse Green Events & Innovations conferentie plaats. Green Stages was daarbij.

Meer lezen

© Green Stages 2018

Delen