Culturele organisaties: poppodia, theaters, musea, filmhuizen


Poppodia en theaters in Nederland hebben een enorm bereik. De activiteiten van deze culturele organisaties trekken circa 16 miljoen bezoekers per jaar. Dit biedt niet alleen heel veel kansen om een boodschap over te brengen, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee als het gaat om bijvoorbeeld energie en afval..

​Green Stages streeft pro-actief naar een duurzame cultuur sector. Niet alleen op door maatwerk adviezen te leveren, maar ook door mee te denken in nieuwe cross-overs voor deze organisaties zodat nieuwe verdienmodellen ontstaan. De adviseurs van Green Stages hebben kennis van de meeste certificatieschema’s die een culturele organisatie aantoonbaar duurzaam maakt zoals Breeam, EKO-Keurmerk en Green Key.

Green Stages werkt niet alleen in opdracht, maar lanceert ook eigen producties. Om de drempel om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan te verlagen, geven we uitvoering aan het Convenant GreenStages2020. Met het convenant doorbreken we de ban en maken we in de periode 2018-2020 in een collectief traject stappen in de transitie naar meer duurzaam ondernemen in de culturele sector. Dit doen we samen met de deelnemers, overheden, maatschappelijk partners en sponsoren.  Lees alles hier alles over het convenant.

Kick-off convenant GreenStages2020

19 oktober 2018

Op 7 november is de kick-off van het convenant Green Stages 2020. 20 Podia gaan collectief aan de slag met verduurzaming.

Meer lezen

Sponsoren tekenen contract convenant

20 april 2018

Sponsoren van het Convenant GreenStages2020 ondertekenenden het contract bij deelnemer Tivoli-Vredenburg te Utrecht

Meer lezen

© Green Stages 2018

Delen