Gemeentelijk Beleid

6 juli 2019

Naast onze actieve rol bij de implementatie van het duurzaamheidsbeleid in gemeente Amsterdam waarbij we onder andere vergunningverleners en toezichthouders opleiden krijgen we steeds meer vragen van gemeenten om hen te ondersteunen in het maken en implementeren van beleid. 

Recentelijk is daar (in oppervlakte) de grootste gemeente van Nederland bij gekomen. Dit najaar wordt gestart met het in gezamenlijk opstellen van duurzaamheidsbeleid voor de gemeente Súdwest-Fryslân. We hanteren daarbij een drie stappen plan. 

Allereerst het informeren en inspireren van alle betrokkenen (gemeenten en evenementorganisatoren), inzicht te geven in welke thema’s er bij een duurzaam evenement komen kijken en aan te geven wat het laaghangend fruit is (want dat is er meer dan voldoende). Daarna volgt de implementatiefase waarbij wederom alle stakeholders van kennis en faciliteiten worden voorzien en tot slot de borging bij toezichthouders en lokale duurzaamheidsnetwerken. 

Wil je als gemeente ook met een duurzaam evenementenbeleid aan de slag neem dan gerust contact met ons op via frans@greenstages.nl of bel 0626906981.

© Green Stages 2018

Delen